Zonnig fris

Na het wisselvallige weer van de afgelopen tijd volgen een aantal dagen met rustig najaarsweer. Dat hangt samen met een langgerekt hogedrukgebied, dat zich nu nog boven de Britse Eilanden en Scandinavie bevindt, maar de komende dagen voor een deel over Nederland komt te liggen.

De droge lucht, die vanuit Scandinavië wordt getransporteerd is een stuk frisser. Dit is vooral ‘s nachts te merken. Op woensdag en donderdag zal het op veel plekken vriezen.

Aankomende nacht valt het met de kou nog mee. Vooral landinwaarts zijn er flinke opklaringen waardoor, bij weinig wind, de temperaturen nog kunnen dalen naar een graad of 5 tot 6. Langs de kust wordt het niet kouder dan 10 graden, met hier nog een paar buitjes.

Morgenochtend kan er nog steeds een kustbui vallen en ook in Drenthe, Friesland en Groningen komt het tot een enkel buitje. Er is veel bewolking aanwezig, maar in de middag komt de zon er vaker bij. Er staat een matige noordenwind en in de koelere lucht komt de noordelijk helft van het land rond 12 tot 13 graden uit, terwijl in Zuid-Nederland op veel plekken 14 graden nog wordt gehaald.

Na morgen volgen een aantal frisse nachten en dagen met vooral woensdag veel zon.

Vrijdag overheerst de bewolking weer met af en toe wat regen.