Winnaar Uruguay - Argentinië gaat rechtstreeks naar WK 2010

Luis Suarez en Lionel Messi strijden woensdag in Montevideo tegen elkaar voor een plaats op het WK van 2010. Bij een gelijkspel tussen Uruguay en Argentinië zijn de Argentijnen zeker van de vierde plaats in de groep én van deelname aan het toernooi in Zuid-Afrika. Uruguay moet winnen om Argentinië te passeren en vierde te worden. De verliezer van het duel heeft ook nog een kans op het WK maar is wel afhankelijk van de uitslag van Chili-Ecuador. Als Ecuador bij het al gekwalificeerde Chili wint wordt dat land vijfde en is Uruguay of Argentinië uitgeschakeld. De vijfde plaats geeft recht op een play-off met de nummer vier uit de groep van Noord- en Midden-Amerika, Costa Rica of Honduras. In de Zuid-Amerikaanse groep zijn Paraguay, Brazilië en Chili zeker van WK-deelname.