Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Verslag over de ontwikkelingen bij de DSB bank, met reacties van DSB-klanten. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Aandacht voor de perikelen bij de DSB bank. Ned.2, 20.25-20.55u.

Panorama: Why Hate Ryanair? Televisiejournalist Vivian White onderzoekt de reputatie van de luchtvaartmaatschappij ‘zonder franje’ Ryanair. Hij ontdekt de redenen waarom Raynair de reputatie heeft opgebouwd als een merk dat de Britten met liefde haten. Toch blijven ze massaal gebruik maken van de aangeboden vliegreizen. BBC 1, 21.30-22.00u.

Nova/Den Haag vandaag. Verslag over de ontwikkelingen bij de DSB bank en een reportage over de positie van Agnes Jongerius, bondsbestuurder bij de FNV, na haar toenadering tot de PVV in verband met het verzet tegen een verhoging van de AOW-leeftijd. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Remco Campert, Bart Chabot en Jan Mulder praten over hun theatertour die in 1989 begon. Inmiddels is het 15 jaar geleden dat zij samen optraden, maar nu volgt een reünie. Verder aandacht voor de nieuwe musical Mandela en muziek van de harpiste Lavinia Meijer die binnenkort de Nederlandse Muziekprijs zal ontvangen en bovendien een nieuw album presenteert. Ned.3, 19.30-20.15u.

The Graham Norton show. Gasten zijn de met een Oscar onderscheiden film en tv-actrice Anna Paquin, (The Piano, X-Men en de tv-serie True Blood), de komieken geDavid Mitchell en Robert Webb en de Schotse zanger Paolo Nutini, die ook een lied zingt. BBC 1, 23.35-0.20u.

informatief

Radar. Consumentenprogramma. Uitleg over het akkoord dat de DSB Bank sloot met de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken en de consequenties daarvan voor de gedupeerden. Verder aandacht over de vele klachten voor de tv- en internetprovider Ziggo. Ned.1, 20.30-21.15u.

Een simpel plan: Cirque du soleil. An De Win was als puber helemaal gek van Cirque du Soleil. Jaren later staat ze door haar passie voor het turnen aan de subtop van de internationale tumblingcompetitie. Wanneer An op haar 26ste wordt uitgenodigd in het opleidingscentrum van het gerenommeerde circus in Montréal, wordt haar kinderdroom werkelijkheid. Als ze de harde trainings- en testperiode succesvol afrondt, kan ze als allereerste Vlaamse aan het werk in Cirque du Soleil. Eén, 20.40-21.25u.

Tegenlicht: Het bankroet van de Lehmann Brothers. Reconstructie van het weekend in september 2008 waarin het lot werd beslecht van Lehman Brothers, één van de vier grootste investeringsbanken van de VS. De firma is feitelijk bankroet en kan niet rekenen op redding van de Amerikaanse regering. In gesprekken met alle hoofdrolspelers wordt het verhaal verteld van drie dagen waarin de voornaamste concurrenten van Lehman hun nek redden ten koste van een branchegenoot, en tevens het begin van de crisis. Ned.2, 20.55-21.50u.

Dokument: Fan. Film van Nienke Eijsink over haar verering van de Australische doktersserie The Flying Doctors. Haar idool is Chris Randall, een rol van actrice Liz Burch, die zich als vrouwelijke arts moet bewijzen in het door mannen gedomineerd dorpsleven in de outback van Australië. In 2002 reist Nienke naar Australië, waar een lange zoektocht begint naar Randall. Op een ochtend staat ze trillend op haar stoep. In een egoportret vol zelfspot deinst de filmmaakster niet terug voor zeer persoonlijke ontboezemingen. Ned.2, 22.55-23.50u.

amusement

Sorry minister. Eigentijdse, Nederlandse versie van de populaire Britse serie Yes Minister, geschreven door scenarioschrijver Edwin de Vries en Peter de Baan. Een kolonie zandhagedissen wordt bedreigd door een nieuwbouwproject. Nina, de dochter van de minister, springt voor de beesten op de bres, en brengt haar vader daarmee danig in verlegenheid. Ned.3, 21.55-22.30u.

muziek

Podium: Live/Life. Documentaire van Willy Lindwer volgt de intense arbeid, emoties en de ups en downs bij het ontstaan en de uitvoering van de dansmanifestatie in het kader van het Holland Festival 1979, gemaakt door de drie huischoreografen van Het Nationale Ballet, Hans van Manen, Rudi van Dantzig en Toer van Schayk. Ned.2, 23.50-0.45u.