vandaag

In het nieuws:

In Stockholm wordt om 13.00 uur de winnaar bekend gemaakt van de Nobelprijs voor Economie.

In Rusland worden de resultaten bekend van de lokale en regionale verkiezingen die gisteren werden gehouden.

Het eerste nummer van de aankomende muziekdocumentaire over Michael Jackson wordt vandaag uitgebracht. De première van ‘This is it’ vindt plaats op de website www.michaeljackson.com

In Den Bosch doet het hof uitspraak in de zaak tegen een 37-jarige man die verdacht wordt van het doden van een tien weken oude baby in Landgraaf, door hem door elkaar te schudden en tegen het voorhoofd te slaan.

In Zwolle vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de mensenhandelzaak ‘Koolvis’. Tientallen minderjarige Nigeriaanse meisjes zouden door elf verdachten via Nederland Europa zijn binnen gebracht om te werken als prostituee.

Philips presenteert in Amsterdam de cijfers over het derde kwartaal.

In Luxemburg vindt extra EU-beraad plaats tussen ministers van Volksgezondheid over de Mexicaanse griep. Er worden voorstellen van de Europese Commissie besproken om de strijd tegen de griep te intensiveren.