op nrcnext.nl

De VS rond voor 599 dollar

Niet goed voor het klimaat, wel tegen de verveling. In de VS reisden vier Amerikaanse vrienden een maand lang het land door met een vliegticket van 599 dollar, waarmee je onbeperkt vluchten kunt maken. Op elke bestemming bleven ze niet langer dan twaalf uur. Wat doe je in slechts twaalf uur per stad? Ze brachten veel tijd door in café’s, en ontmoetten veel rare mensen.

Gluren bij de buren

In Groot-Brittannië spreken de kranten er schande van: Internet Eyes. Dit bedrijf lost een probleem op discutabele wijze op. Het probleem: in Groot-Brittannië draaien 4,2 miljoen beveiligingscamera’s. Dat is één camera per veertien Britten. Slechts een fractie van alle beelden wordt bekeken. De oplossing: burgers via internet de video’s laten bekijken. Als een kijker iemand op heterdaad betrapt, kan de beloning oplopen tot 1.000 pond. Bij vals alarm krijgt de kijker strafpunten. Zelfs voorstanders van het grote aantal camera’s zijn kritisch over dit initiatief, schrijft de Britse krant The Guardian.