Meedoen met de volwassenen

Speelt de fotograaf met zijn leven? „Dat valt wel mee, ik stond op een klein stukje tussen het plafond van de kerk en het einde van de klimwand”, vertelt Bram Budel, die deze foto maakte.

Aan de zijkant van de klimwand in de omgebouwde Sint Josephkerk in Amsterdam, waar zaterdag het NK Sportklimmen plaatsvond, stond een perssteiger. Maar het perspectief vond Budel niet zo mooi. Daarom klom hij via een steiger aan de achterkant van de wand zelf naar boven.

Het was wel tricky: „Ik stond op een plek die de meeste klimmers niet bereiken. De minder goede klimmers waren er allemaal al uitgevallen. Deze jongen was een van de weinigen die tot hier kwam, daar was ik dus erg blij mee.”

Het is de 16-jarige Tim Reuser uit Rotterdam, die voor het eerst meedeed met de volwassenen bij het NK. Hij versloeg met overmacht alle andere klimmers en werd nationaal kampioen. Reuser is hier bezig met de finaleroute, op zo’n vijftien meter hoogte boven de grond. Degene die hierbij het verst komt, is de winnaar. Er deden in totaal tien mannen en elf vrouwen aan de competitie mee.

Tip: draai de foto 180 graden voor een nog spannendere beleving van de foto.