Jacksons 'This is it' klinkt wat ondermaats

De grote vraag bij het verschijnen van het postume liedje This is it van Michael Jackson is wanneer het nummer gemaakt is. Want al draagt het dezelfde naam als de concertreeks die Jackson afgelopen zomer in Londen had zullen geven, er is weinig reden om aan te nemen dat het een recente opname betreft.

This is it is een midtempo ballade met een optimistische strekking: „This is it, here I stand/ I’m the light of the world, I feel grand”, zingt Jackson met zijn hoge jongenstimbre nog intact. Het nummer, te beluisteren op zijn site, wordt geen single. Het geldt als soundtrack bij de bioscoopdocumentaire This is it die vanaf 27 oktober is te zien

Volgens insiders stamt het nummer mogelijk uit de tijd rond zijn album Dangerous (1991), maar het zou ook uit de periode van Off The Wall (1979) kunnen zijn. Ook word geopperd dat het een demoversie is van een nummer dat Jackson in 1991 met Paul Anka schreef voor de Puertoricaanse zangeres Sa-Fire (I Never Heard).

Jacksons nu verschen versie bestaat slechts uit piano en stem. Een romantische orkest en koorzang van zijn broers zijn onlangs toegevoegd. Toch klinkt het nummer ondermaats, met veel ruis en vreemde bijgeluiden.

Zijn label Sony Music zou nog beschikken over materiaal voor ongeveer twee ‘nieuwe’ cd’s.

Beluister ‘This is it’ op michaeljackson.com

    • Hester Carvalho