Henin in Melbourne

De Belgische tennisster Justine Henin heeft een wildcard ontvangen voor de Australian Open in januari 2010. Dat heeft de organisatie gisteren gezegd. Henin maakte vorige maand bekend dat ze, in navolging van haar landgenote Kim Clijsters, haar rentree wil maken in het profcircuit. Henin won het toernooi in Melbourne in 2004. De nu 27-jarige Henin was tussen 1999 en mei 2008 actief als profspeelster en boekte in die jaren vele successen. Ze stond 117 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst en won 41 toernooien. Alleen Wimbledon won ze niet. In 2004 won ze in Athene de olympische titel in het enkelspel. Haar trainer Carlos Rodriguez mikt erop dat de Belgische al begin januari meedoet aan het Brisbane International, als voorbereiding op de Australian Open.

Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tsonga hebben gisteren beiden hun derde toernooizege van het jaar behaald. Tsonga won de finale in Tokio met 6-3 en 6-3 van Michael Joezjni. De Serviër Djokovic versloeg in Peking in de finale de Kroaat Marin Cilic met 6-2 en 7-6 (4). Een dag eerder had Cilic de Spanjaard Rafael Nadal uit het toernooi geslagen. (ANP)