Grote alcoholcontrole in Rotterdam: 16.485 bestuurders blaastest

ROTTERDAM. De politie heeft van zaterdagavond tot zondagochtend in Rotterdam 16.485 automobilisten laten blazen bij de grootste alcoholcontrole ooit gehouden in een Nederlandse gemeente. In totaal bleken 329 mensen te veel te hebben gedronken. Dertig personen moesten meteen hun rijbewijs inleveren. Bij de controle, genaamd Stad op Slot, nam de politie bij iedereen een blaastest af die tussen half twaalf zaterdagavond en acht uur zondagochtend met de auto het centrum van Rotterdam wilde verlaten. Met de actie wil de politie een signaal afgeven voor de feestdagen. Enkele automobilisten probeerden zich aan de controle te onttrekken. Eén bestuurder reed vol gas op agenten in die erin slaagden op tijd weg te springen. Hij werd gepakt en bleek dronken. Een andere dronken automobilist gedroeg zich na de blaastest agressief en gaf een agent een knietje. Bij een controle vorig jaar nam de politie 14.000 blaastesten af en bleken 324 automobilisten te veel te hebben gedronken.