Drie ETA-verdachten gepakt in Frankrijk

Benidorm. De Franse politie heeft afgelopen weekeinde drie vermeende leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA aangehouden in het zuiden van Frankrijk. Zondag werden twee verdachten gearresteerd bij de stad Montpellier. Ze hadden vuurwapens en valse identiteitspapieren bij zich, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Spanje. Zaterdag werd ook al een vermeend lid van de terreurbeweging aangehouden in Frankrijk. Dat gebeurde bij de Franse stad Pau, bij de Spaanse grens. Spaanse politieagenten hebben zaterdag in de buurt van het toeristenoord Benidorm 10 kilo explosieven gevonden. Bij de explosieven lagen zes tijdschakelaars met het anagram van de Baskische terreurbeweging ETA. Ook nam de politie ontstekers in beslag. Volgens de politie verkeerde het materiaal in goede staat. De ETA vecht al vijftig jaar voor een onafhankelijk Baskenland in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. Zij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van meer dan 825 mensen.