Denemarken en Italië naar WK

Denemarken, Italië en Servië hebben zich net als Duitsland in de voorlaatste speelronde van de kwalificatie geplaatst voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika van volgend jaar. In totaal kwam het aantal geplaatste landen afgelopen weekeinde op negentien.

Denemarken won met 1-0 van Zweden door een doelpunt van Jakob Poulsen. De ploeg van bondscoach Morten Olsen hielp ook groepsgenoot Portugal, dat zelf met 3-0 won van Hongarije van bondscoach Erwin Koeman. Als Portugal woensdag weet te winnen van Malta, is de ploeg zeker van een plek in de play-offs. Lars Lagerback, bondscoach van Zweden, zei na de nederlaag tegen Denemarken dat hij vertrekt als zijn elftal zich niet plaatst.

Italië bereikte het WK door een laat doelpunt van Alberto Gilardino. De invaller hielp de wereldkampioen aan een gelijkspel tegen Ierland (2-2). Servië bereikte het eindtoernooi in Zuid-Afrika door een gemakkelijke overwinning op Roemenië (5-0).

In de Noord- en Midden-Amerikaanse zone verzekerden Verenigde Staten en Mexico zich van deelname aan het WK.

Nader bekeken pagina 13

Portret Dick Advocaat pagina 13