5 redenen om tv te kijken

Piekerende Peter in actie als spin.

1 superheld

Spider-Man 3

SBS6, 20.30-23.20u.

Het aantal tegenstanders van Spider-Man in het nieuwe derde deel belooft wat. De spitsvondige superheld, wederom gespeeld door Tobey Maguire, moet het dit keer opnemen tegen vier vijanden. En dan is er ook nog het eeuwige gepieker van zijn alter ego Peter Parker. De avonturen zijn dit keer wel minder spectaculair. Hoogtepunt is de zandman, die af en toe uit elkaar valt en zich dan weer herneemt; visueel is dit een van de interessantste freaks uit de filmgeschiedenis. Met: Kirsen Dunst, James Franco. (Sam Raimi, 2007)

2 ambitie

Een simpel plan

België Eén, 20.40-21.30u.

Een Simpel Plan volgt acht weken lang mensen met een bijzonder verhaal. Elke aflevering één verhaal, elke week iets helemaal anders. Ze trekken er stuk voor stuk op uit voor een buitengewoon avontuur. Vanavond: Belgisch turnkampioene An De Win traint bij Cirque du Soleil.

3 faillissement

Tegenlicht: Het bankroet van Lehman Brothers

Ned.2, 20.55-21.50u.

Reconstructie van de val van Lehman Brothers, een van de grootste investeringsbanken van de VS. Het bankroet van deze bank gaf het startschot voor de huidige recessie.

4 ruzie

Adidas vs. Puma: A tale of two brothers

Canvas, 22.00-22.45u.

Documentaire over de legendarische ruzie tussen de broers Adolf en Rudolf Dassler, die leidde tot de concurrerende sportkledingmerken Adidas en Puma. Hun ruzie verdeelde niet alleen de familie, maar ook het hele Duitse dorpje waar zij woonden.

5 fan

Dokument: Fan

Ned. 2, 22.50-23.50u.

Nienke Eijsink is al sinds haar vroegste jeugd hartstochtelijk fan van dokter Chris Randall uit de jarentachtigtelevisieserie Flying Doctors, een rol van actrice Liz Burch. Ze maakt een film over haar fan-zijn en de ontmoeting met Burch in Australië. De documentaire ging drie weken geleden tijdens het Nederlands Film Festival in première.