Vrouw piloot op tv: `mijn man niet bij dodenvluchten`

Hilversum, 10 okt. - De vrouw van Transavia-piloot Julio P. is overtuigd van de onschuld van haar man. Volgens haar heeft hij niet meegedaan aan vluchten waarbij tussen 1976 en 1983 tegenstanders van het Argentijnse regime werden gedrogeerd en boven de oceaan uit het vliegtuig werden gegooid. Dat zei ze gisteren in het tv-programma Pauw & Witteman. Volgens P.`s echtgenote woonde het paar destijds ver weg van de basis van waar de dodenvluchten vertrokken. Zij vond het vreemd dat haar man niet eerder is gearresteerd, als hij op een lijst zou staan met namen van piloten die de vluchten uitvoerden. Hij ging volgens haar elk jaar naar Argentinië voor familiebezoek. De Spaanse justitie moet besluiten of Julio P. kan worden uitgeleverd aan Argentinië. Dat land had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd en diende onlangs een formeel uitleveringsverzoek in bij Spanje. P. werd twee weken geleden in Valencia aangehouden, vlak voordat hij zijn laatste vlucht in een Transavia-toestel zou maken. Zijn vrouw en zoon zaten ook aan boord.