Talpa koopt rechten failliet bedrijf Borsato

Talpa Media Group van John de Mol neemt het beheer van muziekrechten over van The Entertainment Group (TEG), het failliete bedrijf van popzanger Marco Borsato.

Curator Glenn Haulussy had het muziekpakket apart te koop aangeboden. TEG beheerde de exploitatie en het management van tientallen componisten en tekstdichters, onder wie Jan Smit en Han Kooreneef, schrijver van de grote hit Dromen zijn bedrog en andere Borsato-nummers.

Talpa Music, de muziekuitgeverij van Talpa Media Group, beheert reeds de rechten van ruim 300.000 werken, en zij vertegenwoordigt een groot aantal artiesten, onder wie Tiësto en Alain Clark. De uitgeverij wil aan de componisten vragen om ook nieuw werk bij Talpa onder te brengen, bijvoorbeeld om het in het buitenland te kunnen exploiteren. Tony Berk, directeur van Talpa Music, zegt in een schriftelijke verklaring: „Dit is een mooie kans om het toch al indrukwekkende componistenbestand aan te vullen met een aantal zeer getalenteerde componisten en tekstdichters.”

Een woordvoerder zei vrijdag tegen persbureau ANP dat alle lopende TEG-contracten onder Talpa Music worden uitgediend. Talpa noch de curator wil zeggen om hoeveel geld het gaat.

Het artiestenbureau TEG, waarvan Borsato oprichter en aandeelhouder is, ging vorige maand failliet. Oorzaak waren de onverantwoorde overnames door zusterbedrijf LAB Ventures. TEG organiseerde grote concerten en begeleidde naast Borsato artiesten als Guus Meeuwis en Ilse de Lange. Volgens het laatste jaarverslag, van 2007, bedraagt de schuld 26 miljoen euro.