Silvio Berlusconi: ik ben de meest vervolgde man ooit

Rome, 10 okt. - Silvio Berlusconi is de meest vervolgde man uit de wereldgeschiedenis. Dat heeft de Italiaanse premier over zichzelf gezegd tijdens een eerste persconferentie na de opheffing van zijn immuniteit door het Constitutionele Hof. ”Ik heb de afgelopen jaren 200 miljoen euro betaald aan adviseurs en rechters”, zei de premier, zich daarna snel herstellend - hij bedoelde uiteraard advocaten. In totaal is Berlusconi naar eigen zeggen 2.500 keer voor een rechter of onderzoeker verschenen. Hij of zijn holding Fininvest waren tot nu betrokken bij 106 gerechtelijke procedures. Berlusconi herhaalde dat hij blijft regeren en dat de rechters die tot een ”links complot” behoren hem niet klein zullen krijgen. Hij eindigde zijn optreden met een speciale mededeling voor de journalisten: ”Fijn weekend, maar wees braaf want ik weet dat sommigen onder u kleine boefjes zijn.”