selectie

Leven van Ghandi belicht in een documentaire. (BBC 2, 21.20 u.)

Informatie

Trans-Europa. Documentaireserie waarin de makers per bus door Europa reizen op zoek naar verhalen van reizigers op snelwegen, in wegrestaurants en op parkeerplaatsen. Ned. 2, 16.10-16.35u.

Aanpakken & wegwezen. Mensen die zich inzetten voor een goed doel in het buitenland. De camera volgt twee vrouwen die ontwikkelingswerk doen in Peru. Ned. 3, 21.10-21.55u.

Rondom 10. Studiodiscussie over de problematische schulden waarmee één op de tien huishoudens te maken heeft. Maar ook mensen mét spaargeld kwamen in financiële problemen. Beleggingsmaatschappijen beloofden hoge rendementen, maar het geld is in rook opgegaan. Ned.2, 21.10-22.00u.

Ghandi - The rise to fame. Deel twee van een 3-delige documentaire over het leven van Mahatma Ghandi laat zien hoe hij verandert van advocaat in ‘vader van de Indiase natie’. In het begin van zijn carrière sloegen veel van zijn politieke denkbeelden niet aan. BBC 2 21.20-22.20u.

drama

Emma. Eerste deel van vierdelige dramaserie naar een roman van Jane Austen. De rijke Emma Woodhouse koppelt graag haar vriendinnen. Ze stort zich op Harriet die wordt aangespoord hoge eisen te stellen aan een partner. BBC 2, 18.50-19.50u.

2012: Het jaar nul. In deel één van een Nederlandse dramaserie voor de jeugd verandert het leven van vier tieners als de opa van twee van hen in Mexico een Maya Codex vindt. Daarin staan voorspellingen over de veranderingen op aarde vanaf december 2012. Als opa wordt ontvoerd, begint een spannend avontuur. Ned. 3 , 19.25-20.00u.

Amusement

Hole in the Wall. Beau van Erven Dorens en Gerard Joling voeren ieder een team aan in een nieuwe familieshow waarin BN’ers de onmogelijkste posities aannemen om zich door vreemde vormen in een bewegende muur te manoeuvreren. Idee komt uit Japan. SBS 6, 20.30-21.30u.

Muziek

Madonna Sticky & Sweet. Registratie van het concert dat Madonna (1958) in december 2008 gaf in Buenos Aires tijdens de negende wereldtournee onder de naam Sticky en Sweet Ned. 3, 23.00-0.10u.