selectie


Snooker: Grand Prix, verslag van de kwartfinales. (BBC 2, 15.00u.)

Informatie

Het Gesprek op Zondag. Fons de Poel debuteert met een nieuwe talkshow waarin hij de nieuwsweek bespreekt met vier steeds wisselende journalisten en opiniemakers. In Het Gesprek op Zondag kijkt hij hoe de media het nieuws van de afgelopen dagen hebben behandeld. Gebeurt dat in balans of is de aanpak disproportioneel? Gaat het daarbij om ‘onderzoeken en informeren’ of om scoren? Het Gesprek, 10.30-11.30u., herhaling 19.30 u.

Het vermoeden. Annemiek Schrijver praat met zanger Ernst Daniël Smid over zijn leven en zijn religieuze drijfveren. Zo verhaalt hij over zijn moeder die tijdens het strijken liedjes zong van Johannes de Heer en zijn grootvader die in concentratiekamp Dachau God zag. Nederland 2, 12.00-12.30u.

Nova College Tour In dit discussieprogramma, dat wordt uitgezonden vanuit een Nederlandse universiteit, ontvangt presentator Twan Huys de baas van Microsoft, Steve BallmerNederland 3, 19.00-19.45u.

Ouders hebben geen seks. Carlito (17) maakt voortdurend ruzie met zijn moeder Ellis. Hij eist meer vrijheid om uit te gaan, maar zijn moeder wil dat hij minder drinkt en blowt. Seksuoloog Maria Schopman voert met beiden indringende gesprekken over intimiteit en relaties. Ned. 3, 22.15-22.50u.

Profiel: Douwe Draaisma. Wetenschapper en schrijver Douwe Draaisma vertelt over zijn nieuwe boek dat gaat over dromen en de moeite die mensen zich getroosten om de vaak bizarre inhoud van dromen terug te halen. Vergeten, herinneren, het geheugen en de tijd zijn terugkerende thema’s in het werk van de hoogleraar geschiedenis van de psychologie. Ned. 2, 23.15-23.55u.

Radio

Ziel en zaligheid. Dit radioprogramma, dat voor de 250ste keer wordt uitgezonden, staat in het teken van spirituele muziek uit verschillende religieuze stromingen. Dat kan muziek zijn uit de Russisch-orthodoxe, Joodse of anglicaanse eredienst maar ook muziek die is gebaseerd op teksten vanuit de islam of het hindoeïsme. Vandaag wordt ook webkanaal ‘Ziel en Zaligheid’ gelanceerd, dat zo’n 75 uur muziek omvat. Radio 4, 9.00-10.00u

Voor 1 Nacht. Marc Stakenburg ontvangt Ernest Louwes, die werd veroordeeld in de Deventer moordzaak. Hij claimt onschuld. Radio 1, 00.02-01.00u.