Racen op cacao

Racen op cacao MvdH Het stuur is gemaakt van wortelpulp. In de spoilers zit aardappelmeel. In de carrosserie zitten vezels uit linnen, hergebruikte koolstofvezels en hars uit PET-flessen. De motor wordt gesmeerd met olie uit planten. En hij loopt op olie die geperst is uit restjes cacao.... En rijdt deze raceauto van de universiteit van Warwick in Engeland ook? Jazeker, en hard. Volgende week doet hij mee aan een Formule-3-race in Brands Hatch. Zo willen de bouwers laten zien dat ‘een schone en groene auto ook supersnel en sexy kan zijn’, zeggen ze. MvdH

Het stuur is gemaakt van wortelpulp. In de spoilers zit aardappelmeel. In de carrosserie zitten vezels uit linnen, hergebruikte koolstofvezels en hars uit PET-flessen. De motor wordt gesmeerd met olie uit planten. En hij loopt op olie die geperst is uit restjes cacao....

En rijdt deze raceauto van de universiteit van Warwick in Engeland ook? Jazeker, en hard. Volgende week doet hij mee aan een Formule-3-race in Brands Hatch. Zo willen de bouwers laten zien dat ‘een schone en groene auto ook supersnel en sexy kan zijn’, zeggen ze. MvdH