Overgare pastastrikjes

Wat: Italiaanse farfalle funghi Waar: Bij Albert Heijn Prijs: € 2,99 Cijfer: 5 Mentzel, Vincent

De macaroni met ham en kaas voorbij, presenteert Albert Heijn koelverse maaltijden uit de Italiaanse keuken zoals Farfalle funghi. Om misverstand te voorkomen staat erbij dat het Italiaanse farfalle funghi is.

Het begin is veelbelovend. Na drie minuten in de magnetron is de farfalle funghi goed heet en bij het verwijderen van de folie komt een beschaafde paddenstoelengeur vrij. Albert Heijn is ook niet zuinig geweest met paddenstoelen. Daarna slaat de teleurstelling toe. De pastastrikjes zijn overgaar. De saus staat weliswaar niet stijf van de verdikkingsmiddelen maar heeft toch een plakkerige structuur. En waar is de smaak van de paddenstoelen gebleven? De flintertjes selderijgroen zijn beter te proeven.

De kant-en-klaarmaaltijd telt ruim dertig andere ingrediënten – waaronder kippenvlees! – en het blijft een raadsel waarom zo veel ingrediënten nodig zijn om zo weinig smaakrijkdom te bewerkstelligen. Dat kunnen we zelf beter (zie speedrecept hieronder) en dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. JH