Nog wat regen

Er komt een eind aan het wisselvallig herfstweer van de afgelopen dagen. Vanaf maandag is het een aantal dagen droog met geregeld zon. Voordat het zover is valt er zowel vandaag als morgen nog wat regen.

Vandaag begint de dag in het noorden en oosten met regen. In het zuidwesten is het droog. Heel af en toe komt in Zeeland de zon door.

In de middag breiden deze opklaringen zich over de gehele zuidelijke helft van het land uit. Zonnig wordt het absoluut niet, maar zo heel af en toe komt de zon even tevoorschijn.

In het noorden blijft het bewolkt en regenachtig terwijl elders slechts een lokaal buitje valt. De wind draait in de ochtend naar het westen en aan zee staat af en toe een windkracht 5. Met 11 graden is het in Groningen aan de kille kant. In Zeeland, Brabant en Limburg wordt het maximaal 16 graden.

Komende nacht is het overwegend droog. Het klaart soms op en de temperatuur daalt naar 7 graden in Drenthe tot 12 aan zee.

Morgen begint de dag droog, maar al snel raakt het bewolkt en is het noorden gevoelig voor enige regen. De westelijke wind bereikt aan zee opnieuw kracht 5.

Vanaf maandag zorgt een hogedrukgebied ten westen van ons land voor een aantal rustige oktoberdagen met zo nu en dan zon.

Regen zit er volgende week niet of nauwelijks in.