film

A Few Good Men (Rob Reiner, 1992, VS). Ouderwets-elegante filmvertelling hekelt militaire zelfgenoegzaamheid en machorituelen. Legeradvocaat Tom Cruise verdedigt twee van moord beschuldigde mariniers. Hij durft de gevreesde kolonel Jack Nichsolson aan een kruisverhoor te onderwerpen. RTL7, 20.00-22.40u.

Gangs of New York (Martin Scorsese, 2002, VS). Grootscheepse reconstructie van het etnische geweld in de straten van New York in de negentiende eeuw barst voortdurend uit zijn voegen. Met Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Liam Neeson. RTL5, 22.00-1.00u.

The Godfather II (Francis Ford Coppola, 1974, VS). Vervolg op succesfilm werd autonoom meesterwerk. Al Pacino vergelijkt als Michael Corleone anno 1958 zijn leven met het verleden van zijn vader Robert De Niro. Ook met Diane Keaton, Robert Duvall. SBS6, 1.15-4.35u.