film

Monsieur Verdoux (Charles Chaplin, 1947, VS). Sardonische, pikzwarte ‘comedy of murders’, geïnspireerd op de in 1922 onthoofde vrouwenmoordenaar Henri Désiré Landru. Chaplin als onberispelijke Franse bankemployé die rijke weduwen huwt en vermoordt. Eén, 14.05-16.05u., zwart-wit.

Single White Female (Barbet Schroeder, 1992, VS). Stijlvolle thriller vol paranoia. De tijd van de drukke carrièrevrouw Bridget Fonda wordt in beslag genomen door ogenschijnlijk lieftallige roommate Jennifer Jason Leigh. RTL8, 22.30-0.35u.

Spider (David Cronenberg, 2002, Canada/Engeland). Patrick McGrath bewerkte eigen roman tot filmscenario over een dolende man (Ralph Fiennes). Regisseur Cronenberg gebruikt meer filmische middelen dan woorden om geestestoestand van de man invoelbaar te maken. Realiteit, herinnering en inbeelding lopen daarbij door elkaar. BBC2, 0.30-2.05u.