Diana Ross

Homokoningin Diana Ross komt naar Nederland. De 65-jarige soulzangeres die met The Supremes en als solozangeres triomfen vierde, treedt vrijdag en zaterdag 16 en 17 oktober op in het Gelredome in Arnhem. Om haar optredens te financieren, geeft de vorige maand failliet verklaarde organisator Marco Borsato (42) een week later twee concerten. De Nederlandse zanger Alain Clark zal een duet met Ross zingen. Hij staat ook in het voorprogramma.

Homokoningin Diana Ross komt naar Nederland

Let komende week ook op...

Freek de Jonge, de 65-jarige cabaretier, die actiever is dan ooit. Deze maand is het veertig jaar geleden dat Neerlands Hoop, het cabaretduo dat hij samen met Bram Vermeulen vormde, voor het eerst in Amsterdam optrad. Om dat te vieren, speelt De Jonge op donderdag 15 oktober in theater Carré in Amsterdam nog één keer, zonder de vijf jaar geleden overleden Vermeulen, succesnummers van Neerlands Hoop.

Pater Damiaan, de in 1840 in het Belgische Tremelo geboren Jozef de Veuster. Hij werkte als pater en missionaris onder de melaatsen op Hawaï. Later kreeg hij zelf lepra maar werkte door tot zijn dood op 49-jarige leeftijd. Op zondag 11 oktober zal hij heilig worden verklaard. De onverklaarbare genezing van een Franse kloosterzuster met darmkanker wordt aan hem toegeschreven. Pater Damiaan wordt de patroonheilige van de melaatsen en van de aidspatiënten.

Huub Stevens, de oud-trainer van PSV. Bij de voetbalbond KNVB in Zeist dient donderdag 15 oktober een arbitragezaak die Stevens heeft aangespannen tegen PSV, de club waar hij in januari na slechte resultaten ontslag nam. Volgens Stevens, nu trainer van het Oostenrijkse Salzburg, houdt de Eindhovense club zich niet aan de overeengekomen vertrekregeling. PSV wil niet betalen, omdat de coach zich kritisch over de club zou hebben uitgelaten tijdens interviews.