Crèchemoord mogelijk in relatiesfeer

De vermoorde crèche-eigenares Arzu Erbas had een verhouding met de echtgenoot van de 31-jarige vrouw die onlangs is gearresteerd. Dit heeft het Openbaar Ministerie gisteren bevestigd. De vrouw werd vorige week zaterdag aangehouden op verdenking van ‘medeplichtigheid’ bij de moord dan wel ‘uitlokking’.

Erbas werd op 10 augustus doodgestoken voor haar crèche. Korte tijd later arresteerde de politie de 41-jarige Nevzat K. die de fatale messteken zou hebben toegebracht. Het OM bevestigt dat K. een verre neef is van de echtgenoot van de 31-jarige vrouw. Het Parool meldde eerder dat de vrouw K. uit jaloezie opdracht zou hebben gegeven tot de moord. „Wij doen geen mededelingen over het motief en de bewijsvoering”, liet de woordvoerder van het OM weten. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de vrouw zich beroept op haar zwijgrecht.