Beenhakker nu echt 'td'

Leo Beenhakker (67) hielp Feyenoord al vanaf februari kosteloos als technisch adviseur, maar nu is hij officieel benoemd tot technisch directeur van de voetbalclub uit Rotterdam. De geboren Rotterdammer tekende een contract tot 1 juli 2011, zo maakte de club gisteren bekend.

„En dat is toch weer een bijzonder moment”, reageerde Beenhakker in een verklaring. „Werken bij Feyenoord is voor mij zoveel meer dan een gewone baan.”

Beenhakker werd vorige maand ontslagen als bondscoach van Polen. Hij wilde al tijdens dat dienstverband aan de slag voor Feyenoord, maar voor de Poolse nationale bond was een dubbelfunctie onbespreekbaar. Beenhakker kwam daarom met Feyenoord overeen dat hij tot zijn vertrek als bondscoach slechts adviseur zou zijn.

Nu ‘Don Leo’ met de Poolse bond overeenstemming heeft bereikt over zijn aflopende contract, kon Feyenoord hem in dienst nemen. Beenhakker wordt bij Feyenoord verantwoordelijk voor de gang van zaken rond het eerste elftal van trainer Mario Been, het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding. „Men denkt dat ik een zinnige bijdrage kan leveren aan de wederopstanding van Feyenoord en ik doe dat graag. Ik kijk er naar uit”, stelde Beenhakker.