`VS zijn betrokken bij verdwijning Iraanse atoomgeleerde`

Teheran. Iran heeft de Amerika beschuldigd van betrokkenheid bij de verdwijning van een Iraanse atoomgeleerde. Shahram Amiri verdween in mei tijdens een pelgrimstocht in Saoedi-Arabië. Hij is een van de Iraniërs die de afgelopen jaren zijn verdwenen en van wie sommigen het Westen informatie zouden hebben gegeven over het Iraanse nucleaire programma. Volgens de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken is Amiri opgepakt door de Saoedische autoriteiten en is Washington daarbij betrokken. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei geen informatie over de verdwenen man te hebben en diens naam niet te kennen. Ook Ali Reza Asghari, een gepensioneerd generaal van de Revolutionaire garde en ex-onderminister van Defensie, verdween in 2007 tijdens een privébezoek in Turkije. Volgens geruchten is hij overgelopen en heeft hij geheime informatie over het Iraanse nucleaire programma aan het Westen gegeven.