Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

EénVandaag. De voetbaltrainer van Bayern München, Louis van Gaal, wordt gevolgd tijdens de presentatie van zijn boek Biografie & Visie, met beschrijvingen van zijn jeugd, zijn carrière en zijn ideeën over voetbal. Ned.1, 18.15-18.30u.

Netwerk. Reportage over de zelfmoordgolf bij France Telecom. Gesprek met de 49-jarige medewerker Yonnel Dervin, die tijdens een vergadering met zijn bazen begin september, een mes pakte en dat in zijn buik stak. Dervin was teruggezet naar een lagere functie. In 18 maanden tijd hebben 24 medewerkers van het bedrijf zich van het leven beroofd. Ned.1, 20.25-20.50u.

Nova. Aandacht voor de toekenning van de Nobelprijs aan Barack Obama en onder meer een bezoek aan het vluchtelingenkamp in Calais, dat na de ontruiming eind september inmiddels weer is volgestroomd. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

Gesprek met de minister-president. Premier Balkenende geeft een toelichting op het kabinetsbeleid. Ned.2, 18.30-18.40u.

De wereld draait door. Acteur en kunstschilder Jeroen Krabbé en oud-presentator Hans van Willigenburg praten over de nieuwe cd van zangeres, actrice en filmproducent Barbra Streisand. De een kent haar persoonlijk, de ander is haar grootste fan. Verder vertelt Louis van Gaal over zijn biografie. Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.27-20.19u.

Vrouw & Paard. Vijf vrouwen over actuele zaken. Met o.a. Hanneke Groenteman en Heleen Mees. Over de problematische schulden van bijna een op de tien huishoudens in Nederland, de behoefte van kinderen aan een vader en de problematiek van de importbruiden. Ned.2, 21.15-22.00u.

CQC. Satirisch actualiteitenprogramma. Met onder meer de beste openingzinnen, honden van BN’ers, de eerlijkheid in Zwolle getest, de houdbaarheid van performers en een nogal stroef interview met voetbalanalyst Johan Derksen. Veronica, 21.30-22.30u.

Pauw & Witteman. Eén van de gasten is Louis van Gaal, die komt praten over zijn recent verschenen biografie. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday Night with Jonathan Ross. Gasten: de Britse radio- en tv-programmamaker Chris Evans; Hollywood acteur Jeremy Piven, de jongensband JLS, finalisten van de Engelse versie van de X Factor. Muziek van de indieband Kasabian. BBC 1, 23.35-0.35u.

amusement

De badgasten. Improvisatieprogramma. Onder leiding van Valerio Zeno improviseren Klaas van der Eerden, Maaike Martens, Steyn de Leeuwe, Korneel Evers, Matthijs Wind en Fabian Jansen met comedy, animaties en muziek met een driekoppige band. Ned.3, 21.20-22.00u.

Claudia op vrijdag. Claudia de Breij op zoek naar de inspiratie van BN’ers. Zij gaat bowlen met presentator Chiel Montagne, gymnastieken met advocaat Gerard Spong en schrijft met Kyteman een groots liefdesduet. Ned.3, 22.00-22.30u.

muziek

Later... with Jools Holland. Livemuziekprogramma gepresenteerd door Jools Holland, die soms meespeelt met zijn gasten. Optredens van de Amerikaanse crooner Andy Williams, Echo and the Bunnymen, Calvin Harris, Biffy Clyro en The Spaghetti Western Orchestra. Ook speelt Diana Jones een lied van haar nieuwe album Better Times Will Come. BBC 2, 0.35-01.40u.

drama

Deadwood. Tweede reeks van een historische Amerikaanse westernserie. Over de onstuimige groei van het aanvankelijk wetteloze goudzoekersstadje Deadwood in South Dakota, gebaseerd op historische feiten en met karakters als Wild Bill Hickok en Calamity Jane, gespeeld door Robin Weigert. Met glansrollen voor Ian McShane als de hotel/bordeelhouder Al Swearengen en Timothy Olyphant als de onkreukbare Seth Bullock. Aflevering: A lie agreed upon, part one. Eén, 23.20-0.15u.

sport

Snooker: Grand Prix. Rechtstreeks verslag van de Grand Prix-wedstrijden in Glasgow. Commentaar van Dennis Taylor, Willie Thorne, John Virgo en Ken Doherty. Presentatie Rishi Persad. BBC 2, 20.00-21.00u.

Voetbal: Eerste divisie. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eerste divisie. RTL 7, 23.00-0.00u.