Opinie

    • Ik

Visumdienst

Om een visum te krijgen moet mijn paspoort naar Brussel. De handigste manier om dit te doen is, denk ik, via ‘de visumdienst’. Tegen een vergoeding regelen ze het voor je. De aangetekende retourzending ligt bij het postkantoor. Thuis leg ik het paspoort op een stapeltje reisdocumenten. Het ziet er wel heel nieuw uit. Ik

Om een visum te krijgen moet mijn paspoort naar Brussel. De handigste manier om dit te doen is, denk ik, via ‘de visumdienst’. Tegen een vergoeding regelen ze het voor je. De aangetekende retourzending ligt bij het postkantoor. Thuis leg ik het paspoort op een stapeltje reisdocumenten.
Het ziet er wel heel nieuw uit. Ik open het en kijk in het gezicht van een serieuze meneer uit Rotterdam.
Het is de bedoeling dat ik zaterdag vertrek en een lichte paniek overvalt mij. Ik bel de visumdienst en doe mijn beklag.
„Ja mevrouw, u moest eens weten hoe druk wij het hier hebben.”

Ariane Mensinga

    • Ik