Ter Horst: in 2011 geen loonstijging rijksambtenaren

Den Haag, 9 okt. - Politieagenten en rijksambtenaren krijgen, als het aan minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) ligt, in 2011 geen extra salaris. Dat wordt de inzet van Ter Horst bij de komende cao-onderhandelingen. De cao voor politie (circa 55.000 mensen) en rijksambtenaren (circa 120.000 mensen) loopt tot en met 2010. Volgens afspraak krijgen de politieagenten het komend jaar nog een loonstijging van circa 2,2 procent als gevolg van een nieuwe loonstructuur. De minister wil niet inbreken in die cao, die in het voorjaar van 2008 na een maanden durend conflict tot stand kwam. Ter Horst roept werkgevers van andere overheidssectoren op voor ten minste één jaar de salarissen te bevriezen. In de Miljoenennota waren de bezuinigingen op de loonkosten van rijksambtenaren al ingeboekt: 1,8 miljard euro in 2010 en 3,2 miljard euro in 2011.