Politie Indonesië doodt twee leden van terreurgroep

De Indonesische politie heeft vanmorgen twee vermoedelijke terroristen gedood, en twee anderen gevangen genomen, die in juli betrokken zouden zijn geweest bij bomaanslagen op hotels in Jakarta.

Volgens Indonesische media speelde een van de mannen een belangrijke rol bij de organisatie van de zelfmoordaanslagen op hotels in Jakarta die in juli het leven kostten van zeven mensen, onder wie twee Nederlanders. De politie zou later op de dag meer bijzonderheden over de actie bekendmaken.

Anti-terreureenheden bestormden vanmorgen een huis in het district Tangerang, ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Jakarta. TV-stations zonden beelden uit van zwaar bewaakte politiemensen en een ambulance die bij het huis vertrok.

De gedode mannen zouden lid zijn geweest van de terreurgroep van Noordin Top, die op 17 september door de Indonesische politie werd gedood. Het zou onder andere gaan om Syaiffudin Zuhri, een van de leiders van een militante groep die aan Al-Qaida is gelieerd.

Volgens informatie op een laptop die bij het lichaam van Top werd gevonden, was Zuhri betrokken bij de terreurorganisatie Salafi Jihadi toen hij in Jemen studeerde. Zuhri was een prominent lid van Tanzim Qaidat al-Jihad, een militante groep die sinds 2005 werd geleid door Noordin Top. Top stond bekend als de meest gevaarlijke terrorist van Indonesië en mogelijk van Zuidoost-Azië. (AP)