Overige films

The Cell (Tarsem Singh, 2000, VS/Duitsland). Curieuze eerste speelfilm van de hoofdzakelijk onder zijn voornaam Tarsem bekende kunstenaar combineert een thriller als The Silence of the Lambs met psychedelische vormgeving, in de traditie van Dalí maar op de maat van MTV. Therapeute Jennifer Lopez sluit haar hersenen direct aan op die van een psychopaat, waar monsters, jeugdtrauma’s en een klein bang jongetje met elkaar in conflict zijn. Net5, 22.25-0.35u.

Unlawful Entry (Jonathan Kaplan, 1992, VS). Solide, iets te eenduidige thriller. Echtpaar Kurt Russell en Madeleine Stowe valt ten prooi aan de evident psychopathische politieman Ray Liotta. Eén, 23.10-0.55u.

Death Wish 2 (Michael Winner, 1982, VS). Eerste van reeks vervolgfilms op actiethriller uit 1976, met Charles Bronson als solistische wreker. Grof en reactionair. SBS6, 23.45-1.30u.

* Gridlock’d (Vondie Curtis-Hall, 1996, VS). Genuanceerd en realistisch regiedebuut maakt zelfs van de kort na de opnamen vermoorde rapper Tupac Shakur een sympathiek personage. In verkommerd Detroit zoekt Shakur met neurotische junkie Tim Roth in bureaucratische jungle medische hulp voor een vriendin met een overdosis. BBC1, 0.40-2.05u.