OM: relschoppers Hoek van Holland vormden bende

Rotterdam. Drie mannen die zijn aangehouden voor relschoppen in Hoek van Holland worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. In totaal zijn nu zeven man aangehouden. Door opstootjes te veroorzaken eerder die avond zouden de drie verdachten in de redenering van justitie mede verantwoordelijk zijn voor de enorme chaos en het geweld tegen de politie later op de avond. Het is niet voor het eerst dat het OM zich bij rellen beroept op artikel 140, over lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat gebeurde nadat Ajax-supporter Carlo Picornie werd gedood in Beverwijk in 1997, en toen Ajax-fans het supportershonk van ADO Den Haag bestormden in februari 2006. Beide keren lukte het het OM niet lidmaatschap van een criminele organisatie te bewijzen.