Kinderen - En Verder

Utrecht

T/m 17 oktober is het feest in de Utrechtse Kinderboekwinkel. Bijna iedere dag komt er een schrijver langs voor een voorleessessie of workshop en het heeft allemaal met eten en snoepen te maken. Zaterdag 10 oktober is het prentenboekenechtpaar Ingrid en Dieter Schubert, bekend van onder andere Monkie, Platvoetje en Woeste Willem in de winkel. Ze vertellen over hun nieuwste boek Olifantensoep. Vanaf 10u, toegang gratis, vrije inloop. Voor alle leeftijden. Donderdag 15 oktober komen dichter/schrijver Koos Meinderts en illustrator Annette Fienieg. Vanaf 19u lezen ze voor, signeren ze en maken muziek. En 16 oktober geeft Jan Paul Schutten een workshop over spruitjes (en ander eten!) en signeert zijn boeken. Van 15-17u. Aanmelden in de winkel, Ganzenmarkt 10 of 030 2322057. Vanaf 9 jaar, toegang gratis.

Noordwijk

Twaalf bekende kinderboekenschrijvers zijn woensdag 14 oktober in Noordwijk. ’s Ochtends bezoekt elke schrijver een basisschool en ’s middags is er een groot Kinderboekensmulfeest met kinderboekenmarkt in de Bibliotheek Noordwijk met workshops van Anna Woltz, Erna Sassen, Lydia Rood, Marjon Hoffman, Mylo Freeman, Ted van Lieshout, Juliette de Witt, Joke Reijnders, Els Rooijers, Frank van Pamelen, Wouter van Reek en Harmen van Straaten. Toegangskaarten (€ 2,50, ouders gratis) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer en Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk. En zaterdag 10 oktober (13-15u) is Prins Vads te gast bij Boekhandel van der Meer, waar hij met de kinderen gaat koekhappen nav zijn boek Prins Vads hapt koek, geschreven door Ries Moonen. Inl www.boekhandelvandermeer.nl

Landelijk

Sieb Posthuma, winnaar van de Gouden Penseel voor zijn tekeningen in Boven in een groene Linde zat een moddervette haan leest voor uit zijn boeken en signeert op 11 oktober in de Deventer Schouwburg vanaf 13u45, 13 oktober 15u30 bij de Bussumse Boekhandel ‘In de wolken’, 15 oktober 15u in de Groninger Boekhandel Scholtens en 16 oktober 14u Utrecht, Boekhandel Kakelbont. Inl www.kinderboekenweek.nl

Amsterdam

Drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog véél meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen en beuken op het kinderconcert Trommelvuur (6+) dit weekend in het Concertgebouw en daarna op toernee door het land. Ritmes vliegen je om de oren en bekkens tollen rond. Deuren maken muziek en stokken zingen. In Trommelvuur spelen de drie percussionisten van het Twitching Eye Trio verschillende korte scènes waarbij het decor als instrument wordt gebruikt. 10 en 11 okt okt 13u30 en 15u30. Inl www.oorkaan.nl en www.concertgebouw.nl

Zuid-Kennemerland

Paddenstoelen zijn nooit alleen. Meestal zijn er meerdere bij elkaar en staan ze bij bomen of struiken. Sommige paddenstoelen zijn er het hele jaar, maar de meeste zijn toch aan de herfst gebonden zoals de Vliegenzwam, of Judasoor en Koraalzwam. En welke zijn giftig en welke kan je eten? Paddestoelen voor alle leeftijden heet de excursie op zaterdag 10 oktober 11u-13u in Midden Herenduin. Verzamelen bij het informatiepaneel op parkeerplaats aan de Duin en Kruidbergerweg ter hoogte van nr. 18, Driehuis. Deelname: volw. €2,50 en kinderen/ 65+ €1,50. Reserveren: www.npzk.nl. Neem een spiegeltje mee om ‘onder de hoed’ te kijken. Zondag om 11u en 14u zijn er gratis lezingen over paddenstoelen. Duincentrum De Zandwaaier, Zeeweg tegenover ingang Koevlak, Overveen.