Grijs

Na een zonnige dag vandaag zullen wolken dit weekend overheersen. Na het weekend lijken de condities weer te verbeteren.

Vanmiddag is de bewolking vooral in het zuiden door een storing al flink toegenomen. De regen, die begon in Zeeland, breidt zich gedurende de avond gestaag uit richting de noordoostelijke provincies. Met nog een paar opklaringen vroeg in de avond kan het hier afkoelen tot een graad of 6. In de rest van het land daalt de temperatuur naar 9 tot 12 graden. De wind draait gedurende de nacht overal naar het zuidwesten en er gaan behoorlijke hoeveelheden regen vallen, lokaal rond 15 millimeter.

Zaterdagochtend is het nog regenachtig, maar vanuit Zeeland wordt het geleidelijk aan droog, hoewel het op een paar opklaringen na bewolkt blijft.

Rond het middaguur regent het nog in Friesland, Groningen, Drenthe, een deel van Overijssel en wellicht in de Achterhoek.

In de rest van het land is het overwegend bewolkt en overheersen de droge momenten. Helemaal droog is het hier dus ook niet. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 11 graden in het noorden tot 16 graden in Limburg.

Ook zondag verloopt bewolkt met af en toe regen.

Vanaf maandag laat de zon zich weer wat vaker zien en is het meestentijds droog.