Fotograaf Irving Penn overleden

Guedras in the Wind (links), een foto van twee Marokkaanse Toeareg-vrouwen in 1971 gemaakt door Irving Penn. De Amerikaanse fotograaf overleed deze week op 92-jarige leeftijd in New York. Rechts is hij te zien tijdens een fotoshoot met een man en kind uit Nieuw Guinea. Penn volgde een opleiding als schilder. Hij voelde zich als artdirector onbegrepen, maar werd gevierd als fotograaf om de eenvoud van zijn beelden, of het nu ging om stillevens, reis- en modefoto's of portretten van beroemde vrouwen, van Mar Photographer Irving Penn is seen in this undated photograph taken by Lisa Fonssagrives-Penn. Penn, known for his celebrity portraiture, fashion photographs, still life work, and images of remote places, died October 7, 2009 at his Manhattan home at the age of 92. REUTERS/Irving Penn Studio/Lisa Fonssagrives-Penn/Handout ( UNITED STATES OBITUARY) BLACK AND WHITE ONLY. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS