Folkert de Jong

Folkert de Jong Groningen De eerste grote solo-expositie met werk van de kunstenaar Folkert de Jong (1972) in het Groninger Museum toont sculpturen, niet eerder getoonde tekeningen en nieuw monumentaal werk. De Jong is bekend om zijn levensgrote beeldengroepen die gemaakt zijn van styrofoam en polyurethaanschuim, dat als isolatiemateriaal gebruikt wordt. Hij schept met die beelden groteske werelden, die macht, geweld, rampspoed en andere verontrustende aspecten van de menselijke conditie tot onderwerp hebben. Van 11 okt t/m 11 april Museumeiland 1. Di-zo 10-17u

Groningen

De eerste grote solo-expositie met werk van de kunstenaar Folkert de Jong (1972) in het Groninger Museum toont sculpturen, niet eerder getoonde tekeningen en nieuw monumentaal werk. De Jong is bekend om zijn levensgrote beeldengroepen die gemaakt zijn van styrofoam en polyurethaanschuim, dat als isolatiemateriaal gebruikt wordt. Hij schept met die beelden groteske werelden, die macht, geweld, rampspoed en andere verontrustende aspecten van de menselijke conditie tot onderwerp hebben. Van 11 okt t/m 11 april Museumeiland 1. Di-zo 10-17u