Film van de dag

Scène uit de film Together (Chen Kaige, 2002). Together / He Ni Zai Yi Qi (2002) Pers: Liu Peiqi, Tang Yun Dir: Kaige,Chen Ref: TOG006AB Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Together. Een jongen van 13 komt met zijn vader, een kok van het Chinese platteland, naar Peking om een carrière als concertviolist te beproeven. De nederige afkomst van beiden leidt eerst tot afwijzingen, maar de vader weet zijn zoon Xiaochun onder te brengen bij twee verschillende leermeesters, een gedesillusioneerde maestro met veel zwerfkatten en een docent met meer westerse opvattingen over muziekonderwijs. Melodramatische maar subtiele studie naar sociale en psychologische motieven, met muziek van onder anderen Bruch en Tsjaikovski.(Chen Kaige, 2002, CHN/ZK), Ned. 2, 23.35-1.05u.André Waardenburg

    • André Waardenburg