FAO: verdubbel investeringen in landbouw

Rome, 9 okt. - De investeringen in landbouw moeten wereldwijd ongeveer worden verdubbeld tot een jaarlijks bedrag van 83 miljard dollar (ongeveer 56 miljard euro) om de wereldbevolking in 2050 van genoeg voedsel te kunnen voorzien. Dat stelt de wereldvoedselorganisatie FAO van de Verenigde Naties in een gisteren gepresenteerd rapport. Met die miljarden moet de productie van de landbouw in de komende veertig jaar met 70 procent worden verhoogd. De FAO verwacht dat de wereldbevolking in die periode toeneemt tot ongeveer 9,1 miljard mensen. Jaarlijks is ongeveer 20 miljard dollar nodig voor de productie van gewassen en 13 miljard dollar voor het houden van vee, berekende de FAO. Daarnaast is 50 miljard dollar nodig voor zaken als opslag en verwerking van voedsel.