De wereld van Katherina

De wereld van Katherina Nijmegen Katherina van Kleef, hertogin van Gelre (1417-1476) was rijk en eigenzinnig. Maar tegelijk vroom en iemand met smaak. In de politiek van Noordwest Europa speelde ze een dominante rol, net als in het kunstleven. Het getijdenboek van Katherina van Kleef - het belangrijkste gebedenboek met miniaturen uit de Noordelijke Nederlanden van de 15de eeuw - is met 100 losse bladen het hoogtepunt van de expositie De wereld van Katherina. Devotie, demonen en dagelijks leven in de 15e eeuw in Museum Het Valkhof. T/m 3 jan Kelfkensbos 59. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u incunabelen

Nijmegen

Katherina van Kleef, hertogin van Gelre (1417-1476) was rijk en eigenzinnig. Maar tegelijk vroom en iemand met smaak. In de politiek van Noordwest Europa speelde ze een dominante rol, net als in het kunstleven. Het getijdenboek van Katherina van Kleef - het belangrijkste gebedenboek met miniaturen uit de Noordelijke Nederlanden van de 15de eeuw - is met 100 losse bladen het hoogtepunt van de expositie De wereld van Katherina. Devotie, demonen en dagelijks leven in de 15e eeuw in Museum Het Valkhof. T/m 3 jan Kelfkensbos 59. Di-vr 10-17u, za en zo 11-17u