De Telegraaf stopt met zondagskrant

De enige landelijke zondagskrant van Nederland houdt na ruim vijf jaar alweer op te bestaan. Dagblad De Telegraaf staakt zijn zondagseditie omdat de advertentie-inkomsten tegenvallen. „Helaas is het ons niet gelukt om de zondagskrant rendabel te krijgen”, schrijft de krant vandaag. „Advertentie-inkomsten staan onder druk en zijn door de economische crisis in het afgelopen jaar versneld teruggelopen.” Hoofdredacteur Sjuul Paradijs wijt dat mede aan de economische crisis, schrijft hij in een brief aan de lezers, die zijn krant vandaag afdrukte.

Behalve te weinig adverteerders trok de zondagseditie ook te weinig extra lezers. In combinatie met de relatief hoge bezorgkosten op zondag, zorgde dit ervoor dat de krant niet rendabel was.

Ter compensatie van het beëindigen van de zondagseditie maakt De Telegraaf de krant op zaterdag en maandag dikker. De abonnementsprijs wordt niet verlaagd – die was bij de introductie van de zondagskrant ook niet verhoogd.

De Telegraaf op zondag had in het tweede kwartaal van dit jaar een oplage van ruim 632.000, een jaar geleden was dat nog 665.000. De laatste Telegraaf op zondag verschijnt op 20 december.