De kunstenaar aan het woord

De kunstenaar aan het woord Amsterdam Op de expositie Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord worden ruim 120 originele brieven getoond in nabijheid van de werken waar Van Gogh over schreef. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum drie brieven van Van Gogh aan de kunstenaar Emile Bernard (1868-1941) mogen lenen van The Morgan Library & Museum in New York. Citaten leiden bezoekers langs zijn schilderijen en die van tijdgenoten, en geven inzicht in Van Goghs opvattingen over kunst en kunstenaarschap. T/m 3 jan, P. Potterstraat 7. Dag 10-18u, vr tot 22u. A letter written by Vincent van Gogh is pictured in this undated handout photo. Hundreds of letters Vincent van Gogh wrote to family and friends are combined with all the art he discusses in his writing in a new publication that paints the clearest picture yet of the Dutch artist's thoughts and work October 5, 2009. REUTERS/Van Gogh Museum/Handout ( NETHERLANDS SOCIETY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS de zaaier Reuters

Amsterdam

Op de expositie Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord worden ruim 120 originele brieven getoond in nabijheid van de werken waar Van Gogh over schreef. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum drie brieven van Van Gogh aan de kunstenaar Emile Bernard (1868-1941) mogen lenen van The Morgan Library & Museum in New York. Citaten leiden bezoekers langs zijn schilderijen en die van tijdgenoten, en geven inzicht in Van Goghs opvattingen over kunst en kunstenaarschap.

T/m 3 jan, P. Potterstraat 7. Dag 10-18u, vr tot 22u.