België

België Brussel Met Hondse Oorlog! laat het Legermuseum in Brussel de rol van het dier tijdens de Eerste Wereldoorlog zien. Het dier leverde voedsel en kleding en had ook een oorlogstaak: als lastdier, trekpaard of speurhond, als gasdetector, postbode of zoals de koeien Bertha en Bella als regimentsmascotte. Dieren werden in 1914 ook gemobiliseerd. Via het dappere dier komt in het museum ook de mens in beeld en zo wordt het verhaal van de oorlog vanuit een onverwachte invalshoek verteld. T/m 11 april, Jubelpark 3, di t/m zo 9-16u45. Inl 0032 273 77833 en www.klm-mra.be

Brussel

Met Hondse Oorlog! laat het Legermuseum in Brussel de rol van het dier tijdens de Eerste Wereldoorlog zien. Het dier leverde voedsel en kleding en had ook een oorlogstaak: als lastdier, trekpaard of speurhond, als gasdetector, postbode of zoals de koeien Bertha en Bella als regimentsmascotte. Dieren werden in 1914 ook gemobiliseerd. Via het dappere dier komt in het museum ook de mens in beeld en zo wordt het verhaal van de oorlog vanuit een onverwachte invalshoek verteld. T/m 11 april, Jubelpark 3, di t/m zo 9-16u45. Inl 0032 273 77833 en www.klm-mra.be