Zes verdachten van rellen vast

Zes nieuwe verdachten zijn gisteren aangehouden in verband met de strandrellen in Hoek van Holland. De arrestaties volgden op de publicatie van foto’s van verdachten, dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en op de website van de politie. De foto’s van vijf van hen zijn inmiddels van de internetsite van de politie gehaald. De zes worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een van hen, een 25-jarige vrouw uit Hoogvliet, is inmiddels op vrije voeten gesteld. Bij de rellen rond het ontspoorde dancefeest viel een dode en raakten zes bezoekers gewond. De politie Rotterdam-Rijnmond heeft naar aanleiding van de uitzending, waarin de foto’s werden vertoond, 32 tips ontvangen. Mogelijk wordt binnenkort een nieuwe serie foto’s van verdachten op internet geplaatst. (ANP)