Superunie zet Jumbo uit inkoopcombinatie

Rotterdam. Supermarktketen Jumbo is dinsdagavond `per direct` uit de inkoopcombinatie Superunie gezet. Reden daarvoor is dat Jumbo eerder op de dag aankondigde samen met Schuitema (de organisatie achter C1000) een nieuwe inkoopcombinatie te willen opzetten. Volgens Superunie-voorzitter Leo Kivits was het noodzakelijk Jumbo meteen de wacht aan te zeggen. Jumbo zou als lid van de Superunie toegang hebben tot concurrentiegevoelige informatie die het kan gebruiken in de onderhandelingen met de leveranciers van de nieuwe inkoopcombinatie. Volgens directeur Dick Roozen van de Superunie scheppen de verschuivingen in supermarktformules ”onrust en spanningen”. Met het elimineren van Jumbo wil de Superunie ”betrouwbaar” blijven voor de 15 resterende supermarktorganisaties waarvoor het inkoopt.