Overige films

Shall We Dance (Peter Chelsom, 2004, VS). Hollywood-remake van de Japanse film Dansu Wo Shimasho Ka van Masayuki Suo (1996), over een ogenschijnlijk gelukkig getrouwde zakenman voor wie de danswereld gelijk staat aan zonde en overspel. In de Amerikaanse versie, met Richard Gere in de hoofdrol en Jennifer Lopez als bekoorlijke danslerares, ontbreekt het Japanse aspect van dans als maatschappelijk taboe. Gere’s vrouw (een weemoedige Susan Sarandon) komt via een louche detective achter het verborgen leven van haar echtgenoot, die ondertussen tot een volleerd wedstrijddanser is uitgegroeid. Gere’s verscheurdheid tussen twee werelden, die van de dans en het huwelijk, lost aan het eind op: een happy end. Net5, 20.30-22.35u.

Catwoman (Pitof, 2004, VS). Halle Berry speelt verleidelijk de hoofdrol in stripverfilming over voormalige vijand van Batman. Veronica, 20.30-22.30u.

The Cutting Edge (Paul M. Glaser, 1992, VS). Clichématig melodrama op de kunstijsbaan. Kunstrijdster annex welgesteld kreng Moira Kelly vindt nieuwe partner in simpele ijshockeyer D.B. Sweeney. RTL8, 20.30-22.25u.

Silent Rage (Michael Miller, 1982, VS). Chuck Norris vecht tegen een moordlustige Frankenstein-variant. RTL7, 23.10-1.05u.