op nrcnext.nl

‘123456’ is het populairst

Maandag publiceerde iemand op programmeurscommunity Pastebin de wachtwoorden van ruim 10.000 Hotmail-gebruikers. Gisteren werden nog eens 20.000 wachtwoorden bekendgemaakt, dit keer ook van Gmail, Yahoo en AOL. Bogdan Calin van webbeveiligingsbedrijf Acuntix kopieerde de eerste lijst. Niet voor hackersdoeleinden, maar om te zien welke wachtwoorden het meest gebruikt worden. De aanvoerder van de lijst? ‘123456’. Van de 10.000 mensen, kozen er 64 voor dat wachtwoord. Nummer twee op de lijst, met 18 vermeldingen, ‘123456789’. Het langste wachtwoord – 30 tekens – was ‘afaroleratropezoooooooooooooo’.

Oh no, he didn’t

„Viva Italia, viva Berlusconi!” Met die woorden reageerde de Italiaanse premier Berlusconi op het nieuws dat het Constitutionele Hof de wet ongrondwettig had verklaard, waaraan hij zijn onschendbaarheid ontleende. Een mooi excuus voor wat klassieke citaten.