München stelt zich kandidaat voor Winterspelen 2018

MüNCHEN, 8 okt. - München heeft zich gisteren officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Winterspelen van 2018. De Zuid-Duitse stad heeft dat aan het Internationaal Olympisch Comité laten weten. De beslissing valt in juli 2011, tijdens een IOC-congres in Zuid-Afrika. Tegenkandidaten zijn vooralsnog Pyeongchang in Zuid-Korea en Annecy in Frankrijk. Als het IOC voor München kiest, is het de eerste stad die zowel de Zomer- als de Winterspelen mag organiseren. De Zomerspelen van 1972 in München werden overschaduwd door een terroristische aanslag op Israëlische atleten. De evaluatiecommissie van het IOC heeft gisteren in Kopenhagen laten weten dat de voorbereidingen op de Spelen van Sotsji in 2014 moeizaam verlopen. Zorgen zijn er vooral over de bouw van de meeste stadions. Die ligt ver achter op schema in de Russische stad. Ook het transport is nog verre van goed geregeld.