Koude nachten

Na de overvloedige regen vannacht met plaatselijk meer dan 70 millimeter in Noord-Limburg, blijft het komende nacht droog. Door het heldere weer met weinig wind kan het flink afkoelen en daalt de temperatuur in het binnenland naar 2 à 3 graden.

Op veel plaatsen gaat het dicht bij de grond een graadje vriezen. Lokaal kunnen mistbanken ontstaan.

Na het oplossen van plaatselijke mistbanken wordt het morgen een aardige najaarsdag. Aan de zuidflank van een hogedrukgebied waait er een matige wind uit het oosten. Het blijft droog en de zon is regelmatig te zien. De temperaturen lopen op naar 13 tot 16 graden.

De nacht naar zaterdag verloopt veel zachter. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Het wordt niet kouder dan 6 tot 12 graden.

Zaterdag overdag is er vrij veel bewolking waaruit af en toe regen zal vallen. Met een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit uiteenlopende richtingen wordt het weer niet warmer dan 12 tot 16 graden.

Waarschijnlijk begint zondag droog, maar neemt de kans op regen in de middag en avond toe.

Volgende week blijft het wisselvallig, met vrij normale waarden: rond 13 à 14 graden. Tijdens droge en heldere nachten kan het opnieuw koud worden met kans op vorst aan de grond.