Fotograaf Irving Penn (92) overleden

Fotograaf Irving Penn (92) overleden NEW YORK, 8 okt. Guedras in the Wind, een foto van twee Marokkaanse Toeareg-vrouwen in 1971 gemaakt door Irving Penn, de Amerikaanse fotograaf die gisteren op 92-jarige leeftijd in New York is overleden. Penn volgde een opleiding als schilder. Hij voelde zich als artdirector onbegrepen, maar werd gevierd als fotograaf om de eenvoud van zijn beelden, of het nu ging om stillevens, reis- en modefoto’s of portretten van beroemde vrouwen, van Marlene Dietrich tot Kate Moss. In 1943 verscheen zijn eerste omslagfoto voor modeblad Vogue. Foto AP/Christie’s/Irving Penn Necrologie: pagina 9 In this publicity image released by Christie's, a 1971 image of two Moroccan women, "Guedras in the Wind," a platinum-palladium print, flush-mounted on aluminum, by Irving Penn is shown. Penn, whose photographs revealed a taste for stark simplicity whether he was shooting celebrity portraits, fashion, still life or remote places of the world, died Wednesday at his Manhattan home. He was 92. "Guedras in the Wind" is scheduled to be auctioned by Christie's in New York on Thursday, Oct. 8, 2009. (AP Photo/Christie's, Irving Penn) Penn, Irving