Anna Politkovskaja 30 augustus 1958 - 7 oktober 2006

7 oktober 2009: herdenkingsbijeenkomst bij het Gribojedov-monument bij metrostation Schone Vijvers in het centrum van Moskou. Volgens de sprekers wordt het steeds duidelijker dat de moord nooit zal worden opgelost. Mensenrechtenactivist en kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede Sergej Kovaljov: ,,We moeten onze regering vragen waarom de ‘bandieten’ alleen critici van het regime vermoorden.”

Herdenkingsbijeenkomst bij het Gribojedov-monument bij metrostation de Schone Vijvers
7 oktober 2009: herdenkingsbijeenkomst bij het Gribojedov-monument bij metrostation Schone Vijvers in het centrum van Moskou.
Volgens de sprekers wordt het steeds duidelijker dat de moord nooit zal worden opgelost.
Volgens de sprekers wordt het steeds duidelijker dat de moord nooit zal worden opgelost.
,,Goede vraag aan de staat zou zijn: waarom zijn het toch altijd uw critici die worden vermoord?"
Mensenrechtenactivist en kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede Sergej Kovaljov: ,,We moeten onze regering vragen waarom de ‘bandieten’ alleen critici van het regime vermoorden.”
Ook de door Nasji belaagde journalist en ex-dissident Aleksandr Podrabinek heeft zijn onderduikadres verlaten en  houdt een toespraak ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting.
Ook de door Nasji belaagde journalist en ex-dissident Aleksandr Podrabinek heeft zijn onderduikadres verlaten en houdt een toespraak ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting.
    • Michel Krielaars